Livsstil

Träna bort din snarkning

151105-Inspire-MyOroFace-112

En svensk innovation hjälper allt fler att få bukt med ett socialt problem: snarkning. Uppfinningen, framtagen av Med. Dr. tandläkare Mary Hägg, kom först till som en behandlingsmetod mot sväljsvårigheter hos strokepatienter.

– Det här är en unik metod då träningen sker dagtid och med tiden reducerar behovet av hjälpmedel på natten. IQoro går på grundproblematiken och tar inte enbart bort symptomen. Snarkningar kommer av en invärtes muskelförslappning, med den här produkten och träningsprogrammet stärker du upp muskulaturen, berättar Ylvali Gerling på Myoroface, företaget som ligger bakom innovationen IQoro.

Andra hjälpmedel mot snarkningar, som snarkskenor, kan inte användas av alla. De kan väcka obehag, kräkreflexer och effekten kan utebli efter långvarig användning. Skenorna skjuter fram underkäken för att frigöra luftvägarna i svalget.

– De kan skapa problem och skjuta fram underkäken så mycket att man får ett permanent underbett.   

Ett annat behandlingsalternativ är laser, som sträcker upp muskulaturen. Kan tyckas enkelt, men i praktiken förstörs muskulaturen. 

– Med IQoro stärker man muskulaturen på ett naturligt sätt, precis som när man tränar på gymmet.

Allt som krävs är 90 sekunders träning om dagen, och eftersom man kommer åt samtliga muskler märker många snarkare också en förbättring när det gäller sura uppstötningar och halsbränna. Många märker av en förbättring redan efter någon vecka, men det krävs träning i några månaders tid innan man kan stärkt muskulaturen ordentligt. Då kan man trappa ner, och underhållsträna ett pass per dag. 

– Det är precis som med gymträning: musklerna försvinner efter ett tag om man inte håller igång. Många kunder kör ett pass på morgonen när man borstar tänderna, så har man det gjort!

För mer information om hur du kan träna bort dina snarkningar se www.iqoro.com

Kommentarer