Design Interiör Konst Livsstil

En utställning om LIVET

Livet-header

Det är mycket som präglar oss som människor, och vi har alla olika sätt att uttrycka både egna och andras upplevelser samt ståndpunkter. För Melle Skärfstad är det med konstens olika skepnader som detta sker.  I utställningen LIVET får du ta del av några fragment från hennes livsresa – i form av 80 originalverk från 2014 fram till idag – som hon visar i sin hemstad Västerås.

Text: Malin Svantesdotter

Melle Skärfstad är född och uppvuxen på landet utanför Västerås och arbetar idag som konstnär och yogalärare. Efter en flytt till San Diego, där konststudier på universitet stod på agendan, blev det tydligt att det var konsten som var hennes kall och vad hon ville fortsätta med.

Melle-S

 

– Efter San Diego fortsatte jag uppåt längs kusten och prövade vingarna i San Francisco i ett år. Numera är jag bosatt i Barcelona sedan två år tillbaka där jag återigen studerar konst och har yogaklasser på min härliga takterrass flera gånger i veckan.

När och hur fick du upp ögonen för det kreativa skapandet?
Jag har skapat kreativt sedan barnsben. Jag målade som liten och höll även på mycket med lera. Sedan blev det mer och mer efter flytten till Kalifornien – då uttryckssättet förändrades i och med studier, personlig utveckling och upplevelser.

Melle1


Beskriv din konst?

– Jag jobbar mycket med feminin energi, kvinnor och den kvinnliga kroppen. Började med målningar i olja och akvarell men har fortsatt med olika uttrycksformer. Har skapat en teknik då jag blandar foto med målning. Nu jobbar jag också mycket med video och installationer som uttryckssätt och tar upp seriösa ämnen om hur det är att identifiera sig som kvinna eller icke binär i dagens samhälle och olika kulturer, men uttrycker det på ett visuellt vackert sätt för att få ljus till mörkare problem som vi möter dagligen.

Melle3


Din utställning heter LIVET, vad kommer besökaren få se?

– Livet är en utställning med 80 originalverk från 2014 fram tills idag och visas i min hemstad Västerås. Akvareller, oljemålningar, fotokonst, skulptur, video – helt enkelt mitt liv som konstnär. Det är väldigt speciellt att få ställa ut i Västerås eftersom jag är född och uppvuxen här, framförallt med en så pass stor utställning som är skapade på olika ställen i mitt liv. 

Melle2

 

Utställningen LIVET
Var? Köpmangatan 8, Västerås
När? Torsdag kl 15.00-19.30. Fredag kl. 15.00 och från 17.00 blir det After Work-mingel med musik, dryck och snacks. Sista dagen är lördag kl. 11.00-15.00

Läs mer på melleskarfstad.com

Kommentarer