Exteriör Mat&Dryck

Fira Nationaldagen – med en tjusig bakelse!

nationaldagsbakelse

Det finns många sätt att fira Nationaldagen, men det blir extra gott med något som innefattar grädde och jordgubbar. Hår får du ett härligt recept på en nationaldagsbakelse – god och tjusigt toppad med vispgrädde och guldfärgade jordgubbar.

Ingredienser

8 bakelser
  • 100 g mandlar
  • 100 g mjukt laktosfritt smör
  • 100 g laktosfri kvarg vanilj
  • 300 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • Smör och hackad mandel för formarna

Topping

  • 300 g laktosfri kvarg vanilj
  • 1 dl laktosfri vispgrädde 35%
  • jordgubbar
  • Guldspray för mat eller guldpulver

Så här gör du:

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka mandlarna.
  2. Vispa smör, kvarg och mandelmassa krämigt. Vispa ner de hackade nötterna. Tillsätt ett ägg i taget, vispa.
  3. Smöra portionsformar och strö i lite hackad mandel. Fyll formar. Grädda i ca 20 minuter, de ska bli något gyllene. Låt svalna och ta ur formar.
  4. Topping: Vispa ihop grädde och kvarg. Klicka på kvarggrädden på bakelserna.
  5. Dela jordgubbarna och skär några till kronor, genom att skära ut två hack på den större delen av jordgubben. Spraya eller pensla på guldfärg. Servera.

Receptet, som är laktosfritt, är skapat av Alisa Bandell i samarbete med Valio. Du hittar det även här.