Interiör

Låt köket bli ett konstverk

D&G_lifestyle

Nya kollektionen Divina Cucina från Smeg och Dolce&Gabbana visar nu hur även hushållsapparater kan vara sanna konstverk.

Dolce&Gabbana och Smeg fortsätter resan som förenar de båda företagens konstnärliga känsla till att upptäcka färgerna och skönheten i Sicilien för att fira det autentiska ”Made in Italy” – projektet som inkluderar den gemensamma standarden för kreativitet, konst och design. Detta revolutionerande samarbete har skapat en ny uppfattning om hushållsapparater: de är inte längre bara produkter, de är konstverk.

Smeg-D&G-toaster

 

Varumärkenas gemensamma hyllning till Italiens rötter och traditioner har resulterat i det senaste samarbetet Divina Cucina: en fristående spis, fläktkåpa samt matchande FAB28 kylskåp som blivit unikt framställda i djärva färger och med en berättande intensitet.

D&G_lifestyle
Ena kollektionen består av majolica-tryck i nyanser av blått och vitt.

Italiensk karaktär
Kollektionen presenteras i två varianter. Den första, med toner av eldrött och orange, kännetecknas av föreställningar inspirerade av den sicilianska marionetteatern och den traditionella handmålade vagnen. Den andra kollektionen, i ett majolica-tryck i nyanser av blått och vitt, har bilder av Mount Etna och ruinerna av det grekiska tempelet Castor och Pollux i Templets dal. Historien, kulturen och skönheten i det sicilianska landskapet fångas i dessa dyrbara föremål på ett autentiskt och oförglömligt sätt. Den italienska karaktären har fångats upp och fått liv i tidlösa former. Smegs erfarenhet av design och kvalitet  i kombination med Dolce&Gabbanas kreativa själ har gjort detta möjligt.

Toaster

 

Brödrost med plats för fyra skivor.

Även nya tillägg till småelskollektionen Sicily is my Love visades upp på designmässan: en kaffebryggare, en stavmixer och en kvadratisk brödrost för fyra skivor. Dessa produkter utökar det befintliga sortimentet som består av en citruspress, en vattenkokare och en brödrost för två skivor. Även en blender, espressomaskin, köksassistent och en slow juicer adderas till kollektionen.

Smeg_D&G

 

Sicily-is-my-love

 

Och reaktionerna var omedelbara – världsomspännande godkännande i stor skala!

Rekommenderat pris för citruspressen, vattenkokaren och brödrosten är 4 995 kr och de säljs på www.smegshop.se, Smeg Concept Store Stockholm och hos utvalda återförsäljare. Se samtliga återförsäljare på www.smeg.se.

Kommentarer