Exteriör Livsstil

Alexander Lervik i årets stora designutställning på Kulturhuset Stadsteatern

alex

Den 6 april 2018 öppnade I huvudet på Alexander Lervik, designer, årets stora designutställning på Kulturhuset Stadsteatern. Alexander Lervik firar dessutom 20 år som designer, med sin bas i Stockholm och världen som arbetsfält.

– Humor, innovation, passion, bångstyrighet och intensitet. Med ett konceptuellt tänk, nya uppfinningar och oväntade samarbeten har Alexander Lervik ett formspråk som är unikt, säger Karina Ericsson Wärn, chef Konst/Design och Mode på Kulturhuset Stadsteatern.

I utställningen I huvudet på Alexander Lervik, designer får vi för första gången ta del av Alexander Lerviks hela produktion med över 200 objekt. Här kliver vi rakt in i en värld av funktionella och ofta surrealistiska objekt, till exempel handtag som hjälper dig att hitta hem och stolar synbart omöjliga att sitta på. Objekt som skapas med ambitionen att ge nya upplevelser, intryck och användningsområden

– Jag älskar innovationer! Min favorittidning är Forskning & Framsteg och jag triggas av att hitta nya lösningar inom de områden jag verkar i, säger Alexander Lervik.

Ett exempel är MyBrain från 2007, där en kopia av designerns hjärna – från en MR-skanning, bearbetad via en 3D-skrivare – blev en ovanlig lampskärmdesign.

alexander brainOm Alexander Lervik

Alexander Lervik (f. 1972) har i 20 år verkat som produktformgivare. Han arbetar med några av Sveriges och världens främsta producenter inom design och formgivning, bland andra Designhouse Stockholm, Ateljé Lyktan, Johanson Design, Skandiform, finska Adea samt italienska Moroso. Han är utbildad på Beckmans College of Design.

I HUVUDET PÅ ALEXANDER LERVIK, DESIGNER

6 april–17 juni 2018, Galleri 3

Utställningen är producerad av Kulturhuset Stadsteatern

Kommentarer