Interiör

Uppdaterade klassiker

Tuareg_white_ambient-e1490949108105-kopia

Sedan 1990-talet har den italienska designern Ferruccio Laviani formgivit flera ikoniska lampor för det italienska designvarumärket Foscarini – däribland Tuareg, Dolmen, Orbital och Supernova. Nu har Laviani uppdaterat golvlampan Tuareg med en ny vit version och Dolmen har anpassats med ny LED-teknik.

Tuareg, som lanserades 2014 finns sedan tidigare i färgerna orange och svart krom. Lampan, som är tillverkad i aluminium, bygger på arkitekturen från grenade rörformade delar som är sammansatta med synliga skruvar. Strukturen består av aluminiumrör som korsar varandra för att skapa en levande och dynamisk känsla. Tuareg är i sin form ett skulpturalt objekt som i ett hem kan förvandlas till en konstnärlig ljusinstallation.

Dolmen_ambiente-kopia

Ferruccio Laviani skapade Dolmen 1993 och den har sedan dess blivit en ikonisk lampa i Foscarinis sortiment. De fyra stora öppningarna i lampans mitt liknar ett fartygs takventiler, och den omarbetade versionen kan användas som taklampa, golvlampa eller lutande mot en vägg. Dolmen är tillverkad i förgylld eller anodiserad aluminium och finns tillgänglig i färgerna aluminium, orange och brons.

Kommentarer