Livsstil

Inredningsböcker – att inspireras av

patrik-gothe-444

Studera, sporras och skapa. Att investera i iögonfallande inredningsböcker är en fröjd för både öga, själ och fantasi. Vi har samlat våra favoriter just nu. Passande som både inspiration, inredningsdetalj – och ögonöppnare.

2. neurodesign-inredning-for-halsa-prestation-och-valmaende

Neurodesign: inredning för hälsa, prestation och välmående
Hjärnan är människans viktigaste organ. Den formar tankar, frammanar känslor och kontrollerar kroppsfunktioner – kort sagt är den helt avgörande för hur du mår och presterar. Men visste du att de miljöer du befinner dig i påverkar ditt välmående? Att antalet växter på kontoret har betydelse för din arbetsinsats? Eller att ett rum med lågt i tak gör det lättare att fokusera på detaljer?  När hjärnforskaren Katarina Gospic och inredningsdesignern Isabelle Sjövall slår sina kloka huvuden ihop blir resultatet en spännande inspirationsbok där hjärna, kropp och biologi möter inredning, arkitektur och design. Fusionen mellan dessa ämnesområden ger dig verktyg för att inreda både hem och kontor på ett sätt som optimerar hälsa, prestation och välmående.

bok

HI-gruppen och hantverkets återkomst: svenska möbler och inredningar 1960–1966
HI-gruppen var en sammanslutning av sexton hantverksmästare och inredningsarkitekter som strävade efter att förnya den svenska möbelkonsten under 1960-talets första hälft. Johan Örns insiktsfulla bok är den första utförliga studien av HI-gruppen. Den lyfter fram gruppens betydelse och hur den hör hemma i ett inredningssammanhang, inte bara i ett hantverkssammanhang.

4. Ett-hem-med-omtanke_ny

Ett hem med omtanke: harmoniskt, personligt och hållbart i längden
Hur skapar man ett harmoniskt och personligt hem som är hållbart i längden? Ett hem som är funktionellt och estetiskt, men som samtidigt tar hänsyn till miljön och kommande generationer.
Med inspiration från utvalda hem där omsorg om material och natur kommer i första hand visar Ida Magntorn hur du kan tänka för att inreda både personligt och miljösmart. En av nycklarna är att ge möbler och saker ett andra liv: måla eller klä om, vänd upp och ner eller ut och in. Ibland räcker det att möblera om när du är sugen på förändring, att låta möblerna byta rum eller användningsområde. En säng kan funka fint som soffa, en pall som ett litet bord. Ja, låt kreativiteten flöda.

Ramelli Paris Cover 3.indd

Modern Living: New Country
Betraktande, lugnt och oemotståndligt – ett rustikt boende bygger på enkelhet. Oavsett om det handlar om en simpel stuga eller en pampig marockansk villa. Modern Living: New Country består av inspirerande läsning och innehåller allt du behöver veta om modern och rustik inredning. Från stugor till slott, med bilder från världens mest inspirerande landsbygdshus och steg-för-steg-guider om hur du själv skapar ditt drömhem.

Kommentarer