Exteriör

Framstående formgivare i samarbete med Ire Möbel

Ire-Möbel-e1515688165120

Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska möbelvarumärket Ire Möbel designkollektionen Character Collection. Kollektionen består av fyra fåtöljer med helt olika uttryck som är skapade av fyra framstående skandinaviska formgivare.

Ire Möbel, som grundades 1939, har en stark hantverkstradition och är kända för sitt arbete med miljö, material och hållbarhet. För att utmana sig själva bjöd Ire in formgivarna Front, Andreas Engesvik, Broberg & Ridderstråle samt Ires kreativa chef Emma Olbers till sin fabrik i Västergötland och gav dem fria händer att ta fram varsin fåtölj. Resultatet blev Character Collection, en mångsidig kollektion sett till både funktion och uttryck.

– Med Character Collection vill vi skapa nästa generation sittmöbler där traditionellt hantverk och höga miljökrav möter skandinavisk design och innovation. Det som förenar och binder samman kollektionen är fyra starka solitärer med närvaro och personlighet, och därför har fåtöljerna fått sina namn från fyra starka personligheter från Västergötland – Agnes, Estrid, Agda och Eva, säger Emma Olbers, kreativ chef på Ire Möbel. 

Kommentarer