Interiör

Historien om klassikern Flos

2. snoopy_limited_edition_home_collection-1

Flos grundades år 1962 av bröderna Castiglioni och är i dag ett välkänt italienskt designföretag med inriktning på lampor.

Redan under sitt första år som verksamma blev Flos ett varumärke att räkna med. Flera av de lampor som producerades blev nämligen snabbt några av de största klassikerna inom italiensk industriell design. Och att framgångssagan har fortsatt beror till stor del på att designen upplevs modern och nytänkande trots att mycket i sortiment skapades redan på 1960-talet.

Parentesi av Achille Castiglioni.

Parentesi av Achille Castiglioni.

Flos har vunnit ett stort antal priser och fått flera historiska erkännanden under årens lopp. Åtskilliga lampor har visats på viktiga utställningar och designmuseer världen över. Ett nämnvärt exempel under de senaste 40 åren är den revolutionerande lampan Parentesi. En wire som sträcker sig från golv till tak, designad av Achille Castiglioni år 1970, och som bland annat tilldelats utmärkelsen Compasso d’Oro (1979).