Exteriör

Unika hem – med smart fokus

Familjen Furman / Vagnhärad

Flexibilitet, hög kvalitet och stor erfarenhet är ledord i byggandet av Vimmerbyhus drömboenden

– Ett hus ska vara kundens roligaste affär. Det är en investering som man oftast bara gör en gång i livet och därför är det en självklarhet för oss att göra det möjligt för våra kunder att exempelvis kunna förändra planlösningar och göra egna materialval utifrån tycke, smak och behov, säger Thomas Kongstad, marknadskoordinator på Vimmerbyhus.

Vimmerbyhus har byggt gedigna, monteringsfärdiga trähus sedan början av 1960-talet. Och med över 60 års erfarenhet från branschen har de samlat på sig gedigen yrkesskicklighet och kunskap om hur man bygger hus med omsorg och kvalitet.

_DSF4216

– Oavsett om man utgår från våra husmodeller som färdiga förslag, ser de som inspiration och hjälp eller om man väljer att skapa ett egendesignat hem är vår målsättning att leverera ett unikt drömhus byggt efter varje familjs behov och drömmar, förklarar Thomas Kongstad.

Den höga kvalitén yttrar sig bland annat i ytterväggarna som består av sex olika skikt, varav två isoleringslager med plast emellan och en ventilerande luftspalt mellan utegipset och ytterpanelen vilket motverkar uppkomst av mögel. Alla innerväggar har dessutom spånskivor innanför gipset för att skapa stabilitet och ljudisolering.

– Med egen takstolstillverkning får vi även en helhet i byggnadsprocessen vilket bidrar till att vi effektivt kan konsultera i takstolsfrågor, bistå med korta ledtider och verka kostnadseffektivt, säger Thomas Kongstad.

mobil

Just nu satsar Vimmerbyhus stort på smarta hem-lösningar. Tillsammans med företaget Niko Home Control erbjuder de alla husköpare lösningar som används till att styra belysning, värme och ventilation i hela hemmet samt spara energi. Andra saker som ingår är semesterbelysning som simulerar att någon är hemma och en god natt-funktion som släcker all belysning.

– För oss är smarta hem framtiden och det känns bra att kunna erbjuda den förmånen som standard i våra hus.

– Ytterligare aktuellt för oss är B2B (business-to-business). En intressant och växande marknad där vi bland annat samarbetar med ett antal företag, främst i regionen runtomkring Stockholm och Mälardalen. Under de senaste 18 månaderna har vi levererat 70–80 boenden i par- och radhusform och bland pågående projekt har vi bland annat Vidbynäspark och Nykvarn där vi producerar och levererar 30 stycken hus. Det är en hustyp på 174 kvadratmeter i anslutning till Vidbynäs golfklubb. Samt Åda Treehouse, Trosa, vid Åda Golf & Country Club, där vi ska leverera 11 hus samt en villa i ett plan om 131 kvadratmeter.


Visst du att?
Vimmerbyhus har varit med och byggt Den lilla stadens byggnader och boendeanläggningen på Astrid Lindgrens värld. Ett unikt projekt bestående av arkitektritade hus med inspiration från Astrid Lindgrens böcker från början av 1900-talet.

Kommentarer