Interiör

Royal Copenhagens årliga julbordsutställning

unnamed-23

I år delar Royal Copenhagen strålkastarljuset med den graciösa balettvärlden i deras traditionella julbordsutställning i Köpenhamn. Sex av den kungliga balettens mest framstående dansare har nämligen visat prov på sin konstnärliga talang i dekorationen av borden.

Foto Claudi Thyrrestrup

Royal Copenhagen och The Royal Ballet har tydliga likheter med varandra. Inte bara genom deras långa historia, de delar även samma referensramar inom konst, estetik och strävan efter balans mellan innovation och tradition. Därför var det ett naturligt val för Royal Copenhagen att bjuda in The Royal Ballet som en kreativ och inspirerande partner till 2017 års upplaga av de klassiska julborden.

unnamed-24

Årets dekoratörer av julborden har alla mottagit otaliga hyllningar både på nationell och internationell nivå. Deltagarna är: förstedansarna Alban Lendorf och Ida Praetorius, solisterna Andreas Kaas och Femke Mølbach Slot, tidigare förstedansaren Kristoffer Sakurai, samt direktören, dansaren och ledaren av balettskolan Anne Marie Vessel Schlüter. De tolkar alla julbordet på sitt eget personliga sätt, de bord där nära och kära samlas under vinterns högtider.

unnamed-25

Royal Copenhagens julbord har varit en folkkär och älskad tradition ända sedan 1963. Genom åren har ett stort antal olika personligheter bjudits in till att ge sin tolkning av ett julbord. Kungligheter, modeskapare, kändisar och kreatörer från olika miljöer har satt sin prägel på julborden. De som bjuds in att delta väljer ut och använder sig av Royal Copenhagens olika porslinsserier och smyckar sedan sina bord efter personlig smak.

unnamed-26

Royal Copenhagen visar julborden i sin flagship store på Amagertorv i Köpenhamn från den 17 november till den 31 december 2017.