Livsstil

Nyupptäckt golfparadis

Golfplasir

För allt fler golfare har Förenade Arabemiraten blivit det nya Kanarieöarna under vinterhalvåret. Men frågan är om det är för att alternativen är få eller för att destinationen är bra?

Numera är det få som frivilligt väljer att åka till Egypten, Tunisien eller Turkiet. Florida lockar, men flygresan kan upplevas som lite för lång om man bara ska vara borta en vecka. Vill man komma åt värme på relativt kort tid återstår därför alternativen Kanarieöarna och Förenade Arabemiraten.

Race to Dubai har verkligen satt Förenade Arabemiraten på den internationella golfkartan. Och när man ser de bästa spelarna spela på fantastiska golfbanor i perfekt golfväder är det lätt att längta dit. Från början var golf i Förenade Arabemiraten i det närmaste ett likhetstecken med Dubai. Men nu har de andra emiraten tagit upp kampen om den lukrativa golfturismen. Tydliga exempel är den nya Jack Nicklaus-banan Al Zorah GC i Ajman och Yas Links i Abu Dhabi – som dessutom är den högst rankade golfbanan i landet.

golfbollar

Men nu gör inte en handfull topprankade lyxgolfbanor ett resmål. Det är de andra banorna, de som inte besöks av europatouren och där man inte betalar en skyhög greenfee, som den stora massan åker till. Här skiljer sig Föreanade Arabemiraten från stora delar av världen. De lite mindre kända golfbanorna håller bra kvalitet och man kan säga att de har en enormt hög lägsta nivå. Al Hamra GC i Ras al Khaimah och Al Ain GC i Abu Dhabi är bra exempel på underbara golfanläggningar dit man kan åka till samma pris som Kanarieöarna. Det Förenade Arabemiraten behöver nu är inte fler skrytbyggen utan fler mellanklassbanor. För även om golfen växer finns bara 22 golfbanor – och det är lika många som på Mallorca. Men med tanke på hur snabbt utvecklingen går och hur ofta nya byggprojekt lanseras är det nog bara en tidsfråga innan ytterligare golfbanor äntrar landet. För kombinationen – bra golf, sol och bad är oslagbar.

Läs mer om Förenade Arabemiraten på golfplaisir.se

Kommentarer