Livsstil

Restaurang TAKO bjuder på elegans, mystik och överraskningar

Skärmavbild 2017-10-09 kl. 08.15.49

I lördags öppnade restaurang TAKO i Stockholm. En plats där besökaren välkomnas ner i ett myller av mystiska bakgator och gränder, där restaurangens egen logik bjuder på oväntade intryck och sensorik för alla sinnen, á la Alice i Underlandet.

Bakom TAKO står Christian Olsson, Kristofer Sandström och Niklas Odin från Stockholm Krogbolag som också äger välbesökta restauranger såsom Vassa Eggen, Tennstopet och Kommendören. På TAKO utlovas en del överraskande inslag tillsammans med mystik och charm i en opretentiös mix där konst och smakexplosioner kolliderar.

– Lokalen på Birger Jarlsgatan 29 har många år på nacken som uppskattad nattklubb under olika namn. Vi har lagt oändligt många timmar på att skapa en annorlunda restaurang som inte finns i Stockholm sedan tidigare, säger Niklas Odin.

N26B8085

Den lågmälda porten till restaurangen, som endast är markerad med en diskret skylt, skapar nyfikenhet och leder in i en oväntad oas. Entrén inger en fallande känsla som tar med gästen ner till ett elegant plan som kantas av element så som vatten och botanik. Scenisk ljussättning och varierande sittgrupper skapar mindre salar i rummet och i hjärtat av restaurangen uppenbarar sig ett runt tempel. Inramningen kantas av trä, sten, betong och koppar som mjukas upp av textilier och läder i juveltoner som skapar en elegant, varm atmosfär.

N26B7942

– TAKO är lite som din eleganta men livliga vän med glimten i ögat som du alltid har roligt med. Vi vill bjuda in till en social atmosfär med härliga upplevelser där vi skapar vår egen kultur tillsammans. Restaurangen bjuder på lekfulla överraskningar, men utan avkall på fingertoppskänslan för kvalitet, säger Kristofer Sandström.

N26B8083

Matresan är en upplevelse som tar dig till Asien genom två olika kök. Rätterna som bjuder in till gemenskap tar inte fasta på tradition eller ursprung utan låter smakerna stå i fokus. Det öppna sushiköket omges av vävda sittplatser där gästerna kan skåda sushikockarnas finess på nära håll. Gästen kan även avnjuta smakkombinationer som serveras av erfaren personal direkt från grillköket som erbjuder full insyn för den nyfikne.

Maki rolls. Spicy tuna w.quail eggs