Interiör

Nytt ljus 
på två handblåsta klassiker

GEM-tavolo_ph-Kasia-Gatkowska-kopia

Det snart 20 år långa samarbetet mellan Foscarini och den italienska designduon Ludovica + Roberto Palomba har utmynnat i flera ikoniska lampkollektioner – däribland Gem, Gregg, Rituals och Tartan. bordslampa. Nu utökas serien Gregg med Gregg Midi, en ny storlek av bords-, vägg- och taklampor, medan serien Gem utökas med en elegant bordslampa.

Ludovica + Roberto Palombas klassiska lampkollektion Gem har ett tredimensionellt mönster som kan liknas vid ädelstenars fasetter – vilket skapar spännande skuggspel när lampan är tänd. Det sidenmatta glasets mönster skapas vid glasblåsningen, när den formas efter gjutformens insida. Nu utökas kollektionen med en bordslampa där glaset placerats på en piedestal bestående av tre metallblad av aluminium som handmålats med guldfärg.

GREGG-sospensione-grande-media-MIDI-piccola-kopia

Den handblåsta lampan Gregg har ett elegant utseende som genom den oregelbundna formen förändras beroende på betraktarens position i relation till lampan. Gregg Midi är en ny mellanstor storlek av bords-, vägg- och taklampor som passar perfekt att kombinera med de andra lamporna i serien. 

Kommentarer