Livsstil

Cooköarna – en lyxig söderhavsfavorit

The-Vaka-Cruise-4

Cooköarna är ett tropiskt paradis där du fortfarande hittar öde stränder med kokosnötter i vattenbrynet och där livet går i maklig takt. Här finns inga stressade människor eller måsten – och platsen lämnar en garanterat berörd.

– Cooköarna erbjuder fantastiska stränder och fina badplatser i kombination med upplevelsen att möta invånare, deras kultur och vackra omgivningar. Att det inte går att flyga kors och tvärs gör dessutom platserna till genuina resmål med lagom mycket turister, säger Helen Ingvarsson, General Manager, på resebolaget Söderhavsresor.

Ögruppen Cooköarna är placerad cirka 3 000 kilometer nordost om Nya Zeeland och Rarotonga är Cooköarnas största ö med cirka 35 kilometer i omkrets. Alla stränder på Rarotonga är allmänna och ingen byggnad är högre än kokospalmernas vajande palmblad. Boendena består till största del av mysiga småskaliga hotell och bungalows och bland möjliga aktiviteter finns allt från vandring och cykling till djuphavsdykning och marknadsbesök.

Beautiful tropical lagoon on a deserted island - 120867727

Aitutaki är den näst mest besökta ön på Cooköarna och en av Söderhavets vackraste atoller med en fantastisk turkosskiftande lagun. För de fiskeintresserade är denna ö nummer ett när det gäller bonefish-fiske och ett tips är att hyra båt med egen guide för att på riktigt få uppleva fiskelyckan.

Atiu är en liten upphöjd vulkanö som ligger nordost om huvudön Rarotonga. Mitt på ön ligger fem småbyar och totalt finns cirka 570 bofasta på platsen. Till Atiu åker man för att uppleva det genuina ö-livet med fantastisk natur, grottor av korall och ett unikt fågelliv. Den speciella jorden på Atiu lämpar sig för att odla kaffebönor och vissa dagar känns lukten av bönor som rostas på plantager runt om på ön. Stränderna ligger i små vikar och är grunda. Lockar inte bad finns det mycket att upptäcka längs med kusten. Att resa till Atiu är nämligen som att göra en resa bakåt i tiden med flera unika upplevelser.


Tre fördelarna med att boka via en researrangör

– Du får ta del av uppdaterad information om tillgängliga boenden och förslag på hur du billigast tar dig till platsen.

– Researrangören Söderhavsresor besöker sina resmål kontinuerligt. Det för att kunna erbjuda sina resenärer aktualiserad information om vad som händer på öarna och för att kunna tipsa om unika upplevelser som många annars missar.

– Du innefattas av paketreselagen och om något oförutsägbart inträffar finns alltid en researrangör närvarande och hjälper till.

Kommentarer