Interiör

Skandinavisk minimalism och orientaliskt överflöd

unnamed-13

Kasthall utökar sitt vävda sortiment och presenterar nu nyheten Bloom Icon.

Mötet mellan skandinavisk minimalism och orientaliskt överflöd var inspirationen till den småmönstrade mattan. Färgvalen för Bloom Icon inspirerades av landskapet kring Kasthalls fabrik i Kinna, där karg natur möter dimhöljda sjöar, åkrar och fält. Mattan består av hårgarn och är en stilig och tidlös medlem i Kasthalls Häggå-familj. Mattan lämpar sig även som heltäckningsmatta.

unnamed-12

Kasthalls Häggå-mattor vävs enligt gammal svensk vävtradition. Häggå består av skaftvävda mattor i nio mönster och 160 olika enfärgade och melerade garner. Bloom Icons mönster är samma som i mattan Marocco, men har fått nytt liv tack vare ett fint hårgarn och nya färgkombinationer. Namnet Icon innebär att den har färdigblandade färgsättningar – i detta fall fem sobra färgblandningar.