Interiör

Skandinavisens största spa är världens bäst designade

thewell-baseng

The Well i Oslo har vunnit priset som världens bäst designade spa. Bakom arbetet står en norrman som med sin designbyrå Stylt fortsätter att slå branschen med häpnad.

Foto Erik Nissen Johansen

– Det är extra roligt eftersom vinnarna inte utses av en traditionell jury, utan röstas fram av designers, folk från hotellbranschen och inte minst av gästerna själva, säger Erik Nissen Johansen, grundare och kreativ chef på designbyrån Stylt.

Entrén.

Imponerande entré

Vinnarbidraget The Well är med sina 10 500 kvadratmeter Skandinaviens största spa. Här ryms bad, bastumiljöer och duschar som inspirerats av världens finaste badkulturer – från Japan, Turkiet och Marocko till tropikerna och Norden, kryddat med smått surrealistiska spaupplevelser som för tankarna till Alice i Underlandet.

Delar av spaets bar.

Delar av spaets bar

Restaurang

Restaurang

– Vi ville gestalta en lugn, men något sagoinspirerad stämning som även passar in i den omgivande norska skogen. En plats där allt är möjligt och ingen säkert vet vad som väntar i nästa rum, säger Erik Nissen Johansen.

Poolmiljön.

Poolmiljön

Kommentarer