Exteriör Livsstil

Här byggs nordens högsta byggnad

Karlatornet_Kampebron (1)

2021 kommer Göteborg ståta med Nordens högsta byggnad. Med sina 245 meter så kommer Karlatornet att bli ett arkitektoniskt landmärke för staden.

Foto Serneke & Marte Garmann

Projektet har rönt stor uppmärksamhet och intresset för att få driva hotell- och restaurangverksamheten i fastigheten har varit gigantiskt. Det är nu klart att det är Petter Stordalens hotellkedja Clarion Hotel som tagit hem kontraktet.

Credit-Marte-Garmann-Nights

– Det finns de som tror att the sky’s the limit. Men det är fel. 2021 kommer detta bli tydligt för gästerna på Clarion Hotel Karlatornet. De kommer tro att de hamnat i nirvana när de tittar ut från takrestaurangen. Det här blir episkt, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.

Det 245 meter höga Karlatornet kommer inrymma både hotell, bostäder och kontor. Nordic Choice Hotels har ambitionen att sudda ut gränserna mellan de olika delarna.

Karlatornet_Rosenlund

– En av de värsta grejerna med att bo på ett bra hotell är dagen då du ska checka ut och åka hem. Man vet att man kommer att sakna bekvämligheterna på hotellet. Detta löser vi med Karlatornet. Bor du i en av lägenheterna kan du använda dig av hotellets concierge, beställa room service och städning samt träna i hotellets gym. Det här kommer bli Nordens mest bekväma boende, säger Stordalen.

Karlatornet planeras stå klart 2021 och är den första byggnad som påbörjas i den nya stadsdelen Karlastaden som omfattar åtta kvarter och 2000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.

Kommentarer