Exteriör

”Vi formar poolerna helt efter kundens önskemål”

ludwigspool_webb

Gediget hantverk, hög personlig service och stor teknisk kunskap gör Ludwigs Pool & Badrum till en av Sveriges främsta pooltillverkare.

Text Joel Åhlén-Nyström

Ludwigs Pool & Badrum grundades av Thorsten och Katja Ludwig år 2010 och det hela startade lite av en slump. Katja och Thorsten ville renovera sitt badrum. Produktionen drog ut på tiden och slutresultatet blev inte som de tänkt sig. I samma veva fick Thorsten tag på två österrikiska hantverkare, vilka han anlitade för att korrigera och färdigställa badrummet.
– De började jobba hemma hos oss och var riktigt duktiga, så jag tänkte att det vore väldigt synd att släppa dem, säger han och tillägger:
– Så jag startade ett byggbolag, anställde dem och sedan rullade allting på. Som mest har vi haft 22 anställda.

Företaget är, utöver badrumsspecialister, en av Sveriges främsta tillverkare av betonggjutna pooler och man lägger oerhört stor vikt vid kvalitet – både gällande material och konstruktion.
– Kvalitet är av största betydelse för att kunden ska bli nöjd. När vi är färdiga ska man kunna njuta av resultatet under många år. Kunnighet, ansträngning och gott hantverk i kombination med bra material gör att vi gör allt för att kvaliteten ska hålla år efter år. Vi berömmer oss själva för vår noggrannhet och precision. Vi tummar inte på det som verkligen räknas, säger Thorsten.

Varje poolprojekt är unikt och varje kund har egna föreställningar och drömmar om hur slutresultatet ska bli. Thorsten väljer att lyfta fram vikten av personlig service.
– Vi ser till dessa drömmar och anstränger oss för att möta kunden så att resultatet blir som föreställt. För att det ska kunna åstadkommas lyssnar vi, ändrar efter önskemål och skräddarsyr beställningen så att den passar. Vi finns tillgängliga när frågor dyker upp och är lyhörda för kundens funderingar. Det personliga mötet är viktigt för oss och därför finns vi ofta till hands, berättar han.

Hur stor möjlighet har man som kund att påverka designen?
– Vi formar poolerna helt efter kundens önskemål. Det spelar ingen roll om den ska vara fyra eller tio meter bred. Vi utgår alltid från kundens önskan.

Ludwigs Pool & Badrum är dessutom specialiserade på pooler och poolsystem anpassade för det skandinaviska klimatet.
– Tack vare ny teknologi erbjuder vi pooler som är specialanpassade för vårt klimat, där utepoolen hålls varm långt in på hösten och med det förlänger årets skönaste årstid, säger Katja och Thorsten tillägger:
– I Sverige behöver man inte en pool för att svalka sig, utan för att värma sig.

Hur lång tid tar det från beställning till att man kan dyka ner i sin egen pool?
– Det brukar ta runt tre månader och vi bygger även allt runtomkring poolen. Det kan röra sig om allt från terrasser, trappor till murar och ibland även poolhuset bredvid.

Inom poolbranschen finns en hel del alternativ och återförsäljare att vända sig till. Att man ska välja just Ludwigs Pool & Badrum är av flera olika skäl, menar Katja och Thorsten.
– Har man högre ambitioner och vill ha en top-notch-pool med exklusiv design, tekniska finesser och vacker glasmosaik är det oss man ska vända sig till. Våra kunder har pooldrömmar, vi har pooler som passion och tillsammans förverkligar vi pooldrömmen, avslutar duon.

Kommentarer